vineri, 15 martie 2013

Limba

Limba este principalul organ de simţ al gustului şi are un rol esenţial şi în vorbire. Deasemenea intervine în procesele de masticatie si deglutitie.
Limba indică problemele digestive precum şi afecţiuni ale unor organe şi sisteme.
In medicina chineza, limba este impartita in 5 zone diferite si fiecare zona corespunde anumitor organe şi sisteme. 
Astfel, varful limbii corespunde sistemului cardiovascular, zona din spatele varfului limbii este asociata cu sistemul respirator si imunitar, iar centrul limbii corespune sistemului digestiv. Zonele laterale ale limbii si spatele acestui organ corespund ficatului şi vezicii biliare, respectiv rinichilor.
Limba incarcata (saburală) poate indica prezenta unei cantitati prea mari de toxine in tubul digestiv. Daca aspectul albicios se manifesta spre radacina limbii, inseamna ca nivelul toxinelor este mai ridicat in intestinul gros, iar daca incarcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente in intestinul subtire.
Daca observi ca pe marginile limbii apar mici scobituri, ca si cum limba ar fi muscata, este posibil sa suferi de afectiuni ale ficatului. Acelasi simptom apare si in cazul in care substantele nutritive sunt absorbite defectuos in intestin.
Limba cu mijloc despicat, indică o digestie deficitară. 



Wikipedia-Limba
Anatomie-Limba
Semne pe limba care arată ca ai probleme cu digestia
Ce afecţiuni au ca simptom încărcarea limbii
Aspectul limbii si starea noastra de sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu