vineri, 15 martie 2013

PH-ul sanguin


Valorea considerată normală a ph-ului sanguin este între 7,35-7,45 iar organismul îşi îndeplineşte bine funcţiile atunci când ph-ul sanguin se încadrează în aceste valori, valoarea optimă fiind 7,4.
Acidoza, în terminologia medicală, semnifică o creştere a acidităţii sângelui, valoarea ph-ului scăzând sub 7,35.
Cetoacidoza este provocată de prezenţa în organism a acizilor cetonici (acetona, acidul beta hidroxibutiric şi acidul acetil acetic) iar lactoacidoza de prezenţa acidului lactic (în oboseala musculară)
Alcaloza reprezinta perturbarea echilibrului acido-bazic in organism, cu predominanta componentei alcaline, caracterizata prin cresterea rezervei alcaline a sangelui sau a altor umori din organism şi poate fi compensata, cand cresterea rezervei alcaline nu este insotita de cresterea pH-ului sau decompensata, cand alcaloza se însoţeşte si de cresterea pH-ului.
Ph-ul mai mare de 7,8 are drept efect producerea de contracţii puternice involuntare ale muşchilor.
În opinia unor specialisti precum Robert Young, multe dintre bolile civilizatiei moderne au o singura cauza: dezechilibrul pH-ului din organism si în special al pH-ului sângelui, pentru ca el hraneste toate celulele corpului.
"Oamenii iau in greutate atunci cand organismul lor nu elimina acizii daunatori. Acestia sunt produsi de metabolismul uman in acelasi mod prin care o masina produce monoxid de carbon", explica Young.

Surse:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu